• Metulj čipka v okvirju

Metulj čipka v okvirju

  • 25.01€

  • Brez DDV:20.50€


Material: 100% mercarizirani bombaž  . 

Velikost: 22 x 17,50cm
Vzdrževanje: 

V unikatnem izdelku se skriva nekaj posebnega in v vsak unikaten izdelek s sabo nosi poseben pečat ustvarjalnosti, domačnosti in topline.

Avtorica unikatnga Metulja  je Nataša Širić, ki ustvarja in vas s svojimi barvitimi unikatnimi izdelki razveseljuje pod imenom Rajhenburške zanke.

Izdelki Rajhenburške zanke nosijo s seboj tudi zgodbo kraja in ustvarjalnosti, so izdelki z zgodbo in imajo certifikat Rokodelstvo Slovenije art&craft št.8945-03/18. 

Če si želite unikatnega videza in izdelka ki je narejen z polno topline, pri tem pa se počutiti udobno, so izdelki Rajhenburških zank kot nalašč za vas.
Po vaših željah seveda izdelammandala Brezokavnik ali drug izdelek po naročilu - za več informacij me kontaktirajte na info@rajhenburske-zanke.si, preko ZS na FB profilu https://www.facebook.com/Rajhenbur%C5%A1ke-zanke-406115433243139/  ali na 041 760 143.
Obiščite tudi Facebook in Instagram profil; 
Rajhenburške zanke

Naša zgodba:

V zanke je v kvačkana ustvarjalnost
Vezenine in druga ročna dela so pomemben del bogate tradicije kulturne dediščine Brestanice, nekdanjega Rajhenburga. Prestižno okrasje, sprva namenjeno nabožnim predmetom in okrasju grajskih soban, je počasi prihajalo v trške domove in hiše preprostega prebivalstva. Vezenje in kvačkanje z belo nitjo pa je zaradi posnemanja narave prešlo tudi v pisane vezene in kvačkane vezenine, ki so jih krasili predvsem razni cvetovi, žitno klasje, grozdje, ptice, v rajhenburškem okolju pa  najpogosteje vrtnice. Kvačkanje je od obrob vezenih prtičev, brisač , predpasnikov prehajalo v samostojne kvačkane izdelke. Znanje in vzorci so se prenašali iz roda v rod. Za človekovo domišljijo, pridnost, spretnost in ustvarjalnost ni bilo več meja.
Zanimanje za kvačkane izdelke in spoštovanje ročnega dela pridobiva na veljavi in ročno izdelani predmeti iz naravnih materialov zopet dajejo pristno domačnost domovom.    Verjamem, da bodo k temu prispevali tudi moji kvačkani izdelki.
Vir: :  Naključni zapisi pričevanj iz okolja Brestanice


Podobni izdelki

Toaletne torbice

Toaletne torbice

Toaletne torbice. Izdelki so unikatni, tehnika kvačkanje, material 60% bombaž, 40% viskoza, pranje n..

21.96€ Brez DDV:18.00€

Zapestnica in uhani

Zapestnica in uhani

Zapestnica in uhani so ročno izdelani. Izdelki so unikatni, tehnika kvačkanje...

17.01€ Brez DDV:13.94€

Oznake: Trgovina Rajhenburške zanke, Nataša Širić, Brezokavnik mandala črna št.M, ročno delo, Metulj v okvirju