Pogoji poslovanja

ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT,

Nataša Širić s.p. TRG 2, 8280 BRESTANICA

E-pošta: info@rajhenburske-zanke.si

Spletna trgovina: https://www.rajhenburske-zanke.si/

Spletni naslov: http://www.cistilniservis-natasa.si/?Katalog_kva%C4%8Dkanih_izdelkov

Kontakt tel.: Vinta Rajko 031/665-614
Kontakt Tel.: Širić Nataša 
041/760-143

Matična številka: 1407287000,  Davčna številka: SI97371025, Zavezanec za DDV: DA 

Račun pri ABANKA: IBAN SI56 0400 1004 9265 222 (Nova KBM)

Splošni pogoji spletne trgovine  https://www.rajhenburske-zanke.si/ so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Izdelek lahko vrnete če niste zadovoljni v roko 14 dni v originalni embalaži in original računom. Na tovrstne izdelke ni garancije.

________________________________________________________________________________________________________________________

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Vabimo vas, da si pazljivo preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas zavezujejo s trenutkom, ko vstopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše spletne trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim opravljenim ogledom in opravljenim naročilom prek spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino pogojev poslovanja in ste v te pogoje poslovanja privolili brez omejitev. Pogoje poslovanja bomo redno ažurirali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši in veljavni različici v celotnem besedilu dostopni vsakomur brez težav.

 

Pridružujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

 

Splošno

 

Spletna trgovina je namenjena nakupu in prodaji blaga, ki jo izvaja podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p. TRG 2, 8280 BRESTANICA davčna št.: SI97371025, tel. št. 041/760-143, e-naslov: info@rajhenburske-zanke.si   (v nadaljevanju ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p).

 

Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p. i preverila vseh spletnih strani, ki so povezane s spletno stranjo spletne trgovine in zato ni odgovorna za vsebino katere koli zunanje ali druge strani, ki je na kakršen koli način z njo povezana. Pri vseh povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosi celotno tveganje in odgovornost uporabnik sam.

 

Obvestilo v skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

V skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015) vas seznanjamo, da podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z navedenim zakonom, ne priznava nobenega izvajalca IRPS.

 

Cene in blago

 

Cene in ostale ugodnosti veljajo v trenutku oddaje naročila. Navedene spletne cene veljajo izključno za spletne nakupe. Cene vključujejo DDV.

Prepovedani so nakupi z namenom preprodaje blaga.

Račun o opravljenem plačilu kupnine bo kupec prejel ob prevzemu blaga.

 

V primeru, da izdelka ni na zalogi, boste obveščeni.

 

Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p trženje si pridržuje pravico do spremembe cen blaga.

 

Bistvene lastnosti blaga so opisane pri posameznem blagu v spletni trgovini, slike blaga so lahko simbolične, služijo kot informativni prikaz in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja blaga.

 

Pogoji članstva

  

Z registracijo preko spletnega obrazca slednji postanejo registrirani uporabnik in pridobijo pravico do nakupa.

 

Člani so lahko samo osebe starejše od 18 let. Nakupe preko spletne strani lahko opravljajo le člani.

 

Uporabnik-član je sam odgovoren za dostop do svojih podatkov. Uporabnik-član jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

 

Osebni prevzem blaga 

 

Za izbiro te možnosti, ob oddaji naročila izberete osebni prevzem. 

 

Kupec dobi najkasneje dva delovna dneva po naročilu obvestilo po emailu ali po telefonu, da je blago pripravljeno za prevzem. Naročeno blago se lahko prevzame v pisarni podjetja ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p, na naslovu TRG 2, 8280 BRESTANICA, vsak delovni dan med 13:30 in 15.30 uro. Kupec se mora pred prevzemom blaga identificirati z veljavnim osebnim dokumentom.

 

Dostava na dom

 

Vaše naročilo lahko dostavimo na izbrani naslov, ki ga vpišete ob naročilu. Za željeno je, da pod opombe vpišete tudi mobilno številko, na katero vas lahko dostavna služba pokliče. Ko so izdelki pripravljeni oziroma, ko gre vozilo na pot na izbrani naslov vas o tem tudi obvestimo.

 

Naročene artikle dostavljamo na območju Slovenije

 

Cena dostave je 5,10 evrov z vključenim DDV.

 

Potek naročila

 

Postopek naročila je potrošniku prijazen, varen in hiter.

 

Pogoj za spletno naročanje je registracija uporabnika - tukaj. Registrirate se lahko z izpolnitvijo obrazca za registracijo na spletni strani ter z izpolnjevanjem pogojev članstva.

 

Postopek nakupa:

 

1. Izberite želeni izdelek in želeno količino ter kliknite na gumb "V košarico".

 

2. Ko ste izdelek dodali v nakupovalno košarico, se vam odpre pojavno okno, kjer lahko nadaljujete nakup s klikom na gumb “Nadaljujte z nakupom” ali zaključite nakup s klikom na gumb “Zaključi nakup”. Če želite dodati še kakšen izdelek, nadaljujte z iskanjem želenih izdelkov ter dodajanjem izdelkov po postopku navedenem v točki 1. Izdelki se hranijo v košarici dokler naročilo ne bo izvedeno ali dokler ne boste izdelkov sami odstranili iz košarice.

 

3. Ko ste zaključili z dodajanjem izdelkov v košarico imate dve možnosti:

- Kliknite na košarico v zgornjem desnem kotu strani in prikazalo vam bo vse trenutno izbrane izdelke v košarici,

- "Zaključi nakup" in preusmerjeni boste na blagajno brez predhodne možnosti preverbe košarice. Če ste izbrali to možnost nadaljujte pri točki 5.

 

4. Preglejte vse izdelke, ki jih imate v košarici. Če želite katerega koli odstraniti, kliknite na rdeč gumb “odstrani” ob njem. Če želite spremeniti količino izbranega izdelka, spremenite zapisano številko količine in kliknite na gumb “osveži”. V tem postopku lahko izdelke dodajate, zmanjšujete ali odstranite iz košarice.

 

5. Ko imate želene izdelke v košarici, kliknite "Na blagajno". Izpisal se vam bo Korak 2: Plačnikov naslov (naslov prejemnika računa). V tem koraku lahko vnesete tudi drugačen naslov, od tistega, ki ste ga vnesli pri registraciji. Kliknite “Nadaljuj”, če so podatki za račun pravilni.

 

6. Naslednji korak je Korak 3: “Podrobnosti dostave”. Izberite na kateri naslov želite prejeti izbrane izdelke. Na voljo imate vaš obstoječi naslov (tistega, ki ste vpisali ob registraciji) ali nov naslov. V kolikor želite izdelke prevzeti sami, potem izberite prvo opcijo: "Uporabljam obstoječi naslov". Za nadaljevanje kliknite “Nadaljuj”. 

 

7. Sledi Korak 4: "Način dostave": v tem koraku se odločite ali boste izdelke sami prevzeli na naši prevzemni lokaciji TRG 2, 8280 BRESTANICA želite da vam izdelke pošljemo na vaš želen naslov. Lastni prevzem je brezplačen, strošek pošiljanja na vaš naslov vas bo stal 5 evrov. Kliknite “Nadaljuj”.

 

8. Korak 5: Način plačila - mogoče je lepo predračunu s pomočjo UPN obrazca s QR kodo, ali plačilo ob prevzemu blaga - dostava Pošta Slovenije. Prosimo, da v tem koraku preberete Pogoje poslovanja ter Politiko varovanja osebnih podatkov in v kolikor se z njima strinjate in ju boste upoštevali, obkljukajte kvadratek. Kliknite “Nadaljuj”.

 

9. Korak 6: Potrditev naročila - na voljo imate povzetek vašega nakupa ter navodila za plačilo s UPN obrazca s QR kodo. S klikom na “Potrdi naročilo” potrjujete vaše naročilo in strinjanje s Splošnimi pogoji ter z Politiko varovanja osebnih podatkov. Prejeli boste potrditveni e-mail z vsemi potrebnimi podatki za plačilo. Predračun je veljaven 3 dni.

 

10. Po izvršenem plačilu, po elektronski pošti ali telefonu prejmete obvestilo, da je blago pripravljeno in ga lahko prevzamete v navedenem prevzemnem mestu, kjer prejmete tudi račun.

 

11. V primeru, da enega ali več naročenih artiklov ni na zalogi, vam bo zaračunana vrednost izdelkov, ki so na zalogi, za manjkajoči artikel pa vam bo vrnjen denar oziroma vam bo dostavljen drugačen izbrani izdelek v enakem cenovnem razredu.

 

Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p si pridržuje pravico do spremembe oz. uvedbe drugih

načinov plačila od zgoraj navedenih. V primeru, da Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p ne uspe pravočasno popraviti vsebin v spletni trgovini (npr. zaloga blaga, karakteristike blaga, cena ...), bo Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p uporabnika obvestil o morebitnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

 

Odstop od pogodbe

 

Kot kupec imate pravico odstopati od pogodbe v štirinajstih dneh od prevzema blaga tako, da pošljete na naslov Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.pTRG2, 8280 BRESTANICA ali nedvoumno pisno izjavo, da odstopate od pogodbe ali izpolnite priloženi obrazec, ki ga prav tako pošljete na navedeni naslov ali  info@rajhenburske-zanke.si. Tej pravici se ne morete vnaprej odpovedati. 

 

Kupec mora blago vrniti v brezhibnem stanju in v originalni embalaži in nespremenjeni količini na naslov: ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p TRG2, 8280 BRESTANICA, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, pri čemer kupec sam krije neposredne stroške vračila blaga (npr. poštnine). V primeru odstopa od pogodbe ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema blaga.

 

Odgovornost za stvarno napako

 

Kupec je dolžan blago pregledati po vrsti in količini takoj ob prevzemu. Kasnejše reklamacije ne bodo upoštevane.

 

Napaka je stvarna:

1. če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

 

Kupec mora ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p omogočiti pregled izdelka. Kupec, ki je ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico zahtevati: 

- odpravo napake na izdelku ali; 

- vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

- izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali; 

- vračilo plačanega zneska. 

 

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov. 

 

Zaupnost in varovanje osebnih podatkov

 

Osebne podatke uporabljamo samo za odpošiljanje zdelkov in računovodske knjigovodske evidence.


Avtorske pravice

 

Vse pravice so pridržane. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne https://www.rajhenburske-zanke.si/ razen v primeru izrecne in pisne odobritve s strani podjetja ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p 

Vsa vsebina spletne strani je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine (registrirane in neregistrirane blagovne znamke, besedila, slike in ostalo) so last ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p.

 

Pritožbe

 

Kupec lahko pošlje pisno pritožbo na naslov ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s.p. TRG2, 8280 BRESTANICA obravnave pritožbe je zaupen. Če Podjetje ČISTILNI SERVIS, DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRT, NATAŠA ŠIRIĆ s. ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanje spora pri pristojnem sodišču po prebivališču/sedežu tožene stranke. 

 

Pogoji veljajo od 01.05.2020